מעבר בין סוגי מזון
יתכנו מספר שלבים בחיים, בהם תיתקלו בצורך להחליף את המזון של חיית המחמד שלכם. זה עשוי לקרות במעבר ממזון גורים למזון בוגרים המתרחש באזור גיל שנה או אולי במעבר למזון סניורים שמומלץ באזור הגילאים 6-7.
או אם קיבלתם המלצה לתזונה ייעודית ספציפית עבור חיית המחמד שלכם: להפחתת משקל, לסיוע לתפקודי מערכת השתן, להפחתת תגובות אלרגיות או לכל מחלה אחרת.
חשוב להקפיד על כך שהחלפת מזון צריכה להתרחש בנינוחות, לאורך זמן ובשיתוף פעולה מלא עם חיית המחמד שלכם. תקופת המעבר בין סוגי מזון הינה תקופת הזמן בה המזון המוגש לחית המחמד מוחלף באחר.
מומלץ להקפיד על תקופת מעבר כדי להימנע מריגוש מערכת העיכול שעלולה להתרחש במעבר חד למזון חדש. בנוסף - כדאי להרגיל את חיית המחמד לטעם המזון החדש. הרמה בה מתקבל מזון על ידי חיית המחמד, תלויה בתגובה החושית שלה למאפיינים כימיים ופיזיים של המזון - טעם, ריח ומרקם. ה"טעם" מתקבל משילוב מידע הנקלט על ידי חוש הריח וחוש הטעם.
חתולים רגישים מאוד לצורה, לריח ולטעם המזון. לרוב הם יבחרו בטמפרטורת הגוף כטמפרטורה המועדפת למזון המוגש להם. אם לחתולכם העדפה המוכרת לכם, העבירו אותו ממזון אחד לשני בסובלנות ובתהליך ארוך של אפילו 1-2 חודשים.
חשוב להקפיד שהחתול יאכל כראוי לאורך כל תקופת ההעברה ללא פגיעה בתזונתו . (חתולים המורגלים לסוג ומרקם מזון מסוים עלולים לסרב לאכול מזון השונה מזה שהורגלו בו ולסבול מתת תזונה).
הכירו מזון חדש בהדרגה על פני 7 ימים, תוך ערבוב מנות גדלות של המזון החדש עם מנות פוחתות של המזון הקודם. אם חית המחמד נרתעת מלנסות את המזון החדש, נסו להגיש לה מזון בידכם , תוך כדי ליטוף.
ישנם סוגי מזון שעלולים לגרום לריגוש מערכת העיכול במידה וחית מחמד שלכם אינה מורגלת בהם. בין מזונות אלו נמצאים מזונות עתירי סיבים תזונתיים (המשמשים לדוגמה לתהליכי הפחתת משקל או לחיות מחמד הסובלות מסוכרת) , מזונות עתירי שומן או מזון המבוסס על הידרוליזט חלבון (הניתן במצבי אלרגיות למזון).
במוצרים כגון אלו, ישנה חשיבות יתרה למעבר הדרגתי המרגיל את מערכת העיכול לשינוי. בנוסף, אם המזון אליו אתם מחלפים הוא מזון ייעודי לסיוע בהפחתת תופעות כגון מחלת דרכי השתן התחתונות או אלרגיה - נסו להימנע מלהאכיל במזון משולחנכם, יעילות המזון שבחרתם לחית המחמד עלולה לפחות אם יעורבב במזונות שונים...
אם אחת מחיות המחמד אוכלת מזון ייעודי לבעיה רפואית, תוכלו להתייעץ עם הוטרינר המטפל עד כמה מתאים שחיות הבית האחרות יחלקו עימה את הצלחת.
תגובות רתיעה ממזון
חתולים עשויים לפתח תגובות רתיעה ממזון במצבים בהם במקביל לתקופת מתן המזון סבלו מהפרעה לפעילות מערכת העיכול. אופייני שתגובות רתיעה ממזון יתרחשו במידה והחתול אכל ממזון בסמוך להקאה או תחושת בחילה. החוויה השלילית עשויה להיות פיזית או רגשית. נמצא כי חתולים יכולים לשמר את תגובות הרתיעה ממזון אף 40 ימים. כתוצאה - מומלץ לא להזין חתול מאושפז במזון אותו מייעדים להאכיל כשגרה בבית, כדי להימנע מסיכוי לתגובת רתיעה.
עבור כלבים, צלחת מזון המכילה מזון חדש עשויה להוות ריגוש ותעורר את סקרנות הכלב לטעום ממנה. לעומת זאת, חתולים מגיבים פחות בהתרגשות לשינויים ועשויים לא לאכול מזון חדש. כתוצאה מכך, מומלץ לחתולים לא לערבב מזון קודם ומזון חדש באותה הצלחת, על מנת לא ליצור ריח מזון חדש ולגרום לתגובת רתיעה מהמזון שתמנע מהחתול לאכול הן את המזון החדש והן את הקודם. ניתן להגיש את המזון החדש בצלחת נפרדת בסמוך לפינת האכילה אלו, ולבצע התאמה של הכמויות של שני סוגי המזון לאורך ימי ההרגלה , אך בצלחות נפרדות.
תוצאות
-
דעתנו על תזונת BARF ותזונה ביתית
-